Geplaatst op Geef een reactie

De Koop(lokaal) Avond in Doetinchem

In deze tijd kunnen we elkaar goed helpen. Door precies hetzelfde uit te geven, maar net even anders. Kooplokaal Doetinchem is een gratis verkoopplatform voor alle ondernemers in Doetinchem. En voor jou een makkelijke manier om gewoon te kunnen bestellen en bezorgd te krijgen. Bijvoorbeeld a.s. vrijdag tijdens koopavond. Help jij mee?

#socialdistancing
Hé jij, we hebben jouw hulp nodig! Normaal is vrijdagavond koopavond in Doetinchem. Een avond waarop veel mensen lekker shoppen in de (binnen)stad, een hapje komen eten of een vrijmibo drinken en het weekend inluiden. Maar, nu even niet… Want ook wij blijven zoveel mogelijk thuis en doen mee aan #socialdistancing. We willen namelijk niet dat het coronavirus zich verder verspreidt via winkels en horecagelegenheden in ons mooie Doetinchem.

Koop(lokaal)avond Doetinchem
Om het weekend toch goed te kunnen beginnen, organiseren wij Koop(lokaal)avond Doetinchem. Op Kooplokaal Doetinchem hebben al vele winkels en horecazaken zich verenigd om samen de strijd aan te gaan in deze moeilijke tijd en financiële gevolgen van het sluiten van de horeca – en andere terechte maatregelen – te beperken.

Help mee!
Onze boodschap is duidelijk: houd afstand als je de deur uit gaat, maar liever nog #blijfthuis! Daarom gaan wij helpen vanaf de bank. Op je gemak, zonder daarvoor de deur uit te hoeven. Tijdens Koop(lokaal)avond Doetinchem op Facebook gaan we doen alsof het een vrijdag is als elke andere. We roepen je op te bestellen bij je favoriete restaurant, online te shoppen bij de fijnste winkels en zo een bijdrage te leveren.

Hoe?

Stap 1: Geef aan dat je naar dit evenement op Facebook gaat of dat je erin geïnteresseerd bent. Nodig hierna al je vrienden en familie uit om samen online te shoppen of eten te bestellen. Op die manier helpen jullie mee de binnenstad van Doetinchem ook na deze moeilijke periode gezellig, vol winkels en horecagelegenheden te houden.

Stap 2: Ga helemaal los en bestel online via https://www.kooplokaaldoetinchem.nl! Tot vrijdag!

Bedankt Melinda Thomas (BuroMel), Gerrit Driessen (Driessen Films en Fotografie) en Lekker. Doetinchem voor het snelle schakelen!

Ondernemers die mee willen doen op Facebook mailen met community@kooplokaaldoetinchem.nl

Geplaatst op 1 Reactie

Heftig.

Het is maandagavond 16 maart. Gisteravond werd duidelijk dat alle horeca dicht moet. Ineens heeft Corona veel meer impact dan ik verwacht had. Mijn gedachten gaan uit naar ondernemers in onze binnenstad. Het is al niet heel makkelijk en voor een (heel) aantal bedrijven kan en zal dit de genadeklap zijn. Ik moet iets doen.

De volgende ochtend gaan we aan de slag. Geïnspireerd door het initiatief in Deventer, bouwen we in 72 uur tijd een webwinkel voor Doetinchem. De eerste gedachte om iets te betekenen voor horeca ondernemers, wordt al snel uitgebreid met winkeliers. Zeker nu de eerste winkeliers kiezen voor vrijwillige sluiting of beperkte openingstijden.

Lancering
Vrijdag gaan we los. Om 12:00. Binnen 24 uur melden meer dan 100 ondernemers zich aan. De eerste kinderziektes van het door ons gebouwde systeem komen al naar voren. Mijn team trekt zich niets aan van het weekend en werkt dag (en soms nacht) door om het systeem van goed naar uitstekend te krijgen.

Nieuwe maatregelen
Vandaag is het maandag. Ik heb net de persconferentie gehoord. Het wordt dus nog moeilijker. Het duurt nog langer. Heftig. Reden voor ons om nog meer te helpen. Het gaan nu even niet om winst maken. Geld verdienen. Als sociaal ondernemer is mij dat niet vreemd. Maar het voelt nu wel urgenter dan ooit. Ik help.

Help jij ook?
Dat kan heel eenvoudig: door precies hetzelfde uit te geven, maar op een net iets andere manier. Kooplokaal Doetinchem is een gratis platform voor alle ondernemers in Doetinchem. En voor jou een makkelijke manier om te bestellen en bezorgd te krijgen. Zo kun jij al helpen. Heb je niets nodig? En wil je toch helpen? Doneer dan. Ons binnenstad bedrijf zorgt ervoor dat jouw donatie besteed wordt aan degene die het het hardst nodig hebben.

Strijkstok
En er blijft helemaal niets aan de strijkstok hangen. Iedereen die bijdraagt en meewerkt aan Kooplokaal Doetinchem doet dat helemaal gratis. Of eigenlijk … wordt betaald omdat het heel goed voelt om anderen te helpen. Wie goed doet, goed ontmoet.

Hopelijk is dat wat wij overhouden aan deze crisis.

Geplaatst op

Tip: Maak dagaanbiedingen

Eén van de tips die we afgelopen week al mochten ontvangen is: post (dag)aanbiedingen via de social mediakanalen en de website. Zo creëer je meer bezoek aan de website, verkopen voor de ondernemer en een mooi voordeel voor de kopers. Dat zijn win-win oplossingen die we graag ontvangen als tips. Heb jij nog een tip voor ons? Laat het weten via helpdesk@kooplokaaldoetinchem.nl.

Geplaatst op

Onder stoom en kokend water

In nauwe samenwerking met Binnenstad Bedrijf Doetinchem is Kooplokaal Doetinchem onder stoom en kokend water gerealiseerd. Is het dan nu af? Zeker niet. Komende weken gaan we steeds verbeteringen doorvoeren, waardoor eventuele kinderziektes opgelost worden en het gebruik steeds eenvoudiger en beter wordt.

Heb jij verbeter tips? Wij horen het graag! E-mail jouw tips aan helpdesk@kooplokaaldoetinchem.nl. Kijken wij of we er invulling aan kunnen geven. En dat koppelen we natuurlijk aan jou terug.

Geplaatst op

Online winkelen en je boodschappen thuisbezorgd in Doetinchem

Twee ondernemers in Doetinchem helpen Kooplokaal Doetinchem met bezorgfietsen.

22/03/2020 Het is gebleken dat bijna alle aanbieders liever zelf de bestellingen aan huis brengen bij de klanten. De gezamenlijke bezorg- en afhaalservice is daarom vooralsnog komen te vervallen.

Onze (binnenstad)ondernemers worden hard getroffen door het Corona virus. Lege winkelstraten, horeca gelegenheden zijn gesloten en er heerst onzekerheid over de toekomst. De overheid neemt snelle en belangrijke stappen om de schade en gevolgen voor iedereen zoveel mogelijk te beperken. En wij als ondernemers dragen ook ons steentje bij. Daarom … Kooplokaal Doetinchem. Online je boodschappen doen en deze krijg je keurig thuisbezorgd.

Betrokken ondernemers

Gisteren deelden we al op onze Facebook pagina dat er creatieve oplossingen worden gezocht om bestellingen van winkeliers in Doetinchem te krijgen. Dank Marthijn Van Balveren (Basil) voor het gratis beschikbaar stellen van 10 sets MIK bagagedragersystemen met stoere kratten van Basil. Dank ook aan Martin Buunk (Halfords Doetinchem) voor de fietsen en de montage van de kratten op deze fietsen.
We zijn super trots op deze twee Achterhoekse bedrijven die een prachtige bijdrage leveren aan Kooplokaal Doetinchem. Samen met de tomeloze inzet van Gabi Hunter (Gaabs) maken jullie het mogelijk dat we de boodschappen van de binnenstad ondernemers kunnen bezorgen in Doetinchem.

Meedoen

Bekijk hier welke winkels meedoen. Meedoen als ondernemer? Je kunt je winkel aanmelden of neem contact op als je goede ideeën hebt.

Geplaatst op

Lancering kooplokaaldoetinchem.nl

Na dagen en nachten keihard werken, is het dan zover: de website van Kooplokaal Doetinchem is live!!! Winkeliers en ondernemers uit de binnenstad van Doetinchem kunnen zich vanaf vandaag aanmelden. De aanmeldingen stromen al binnen (zie https://lnkd.in/eYzRvWT voor een actuele lijst van aanbieders). Doet u ook mee? Uw aanmelding wordt binnen één werkdag verwerkt. Daarna kunt u onbeperkt producten plaatsen en direct al verkopen! Of u nu winkelier bent of horecagelegenheid iedere ondernemer uit Doetinchem kan aansluiten. En, het is helemaal gratis.