Geplaatst op

Heftig.

Het is maandagavond 16 maart. Gisteravond werd duidelijk dat alle horeca dicht moet. Ineens heeft Corona veel meer impact dan ik verwacht had. Mijn gedachten gaan uit naar ondernemers in onze binnenstad. Het is al niet heel makkelijk en voor een (heel) aantal bedrijven kan en zal dit de genadeklap zijn. Ik moet iets doen.

De volgende ochtend gaan we aan de slag. Geïnspireerd door het initiatief in Deventer, bouwen we in 72 uur tijd een webwinkel voor Doetinchem. De eerste gedachte om iets te betekenen voor horeca ondernemers, wordt al snel uitgebreid met winkeliers. Zeker nu de eerste winkeliers kiezen voor vrijwillige sluiting of beperkte openingstijden.

Lancering
Vrijdag gaan we los. Om 12:00. Binnen 24 uur melden meer dan 100 ondernemers zich aan. De eerste kinderziektes van het door ons gebouwde systeem komen al naar voren. Mijn team trekt zich niets aan van het weekend en werkt dag (en soms nacht) door om het systeem van goed naar uitstekend te krijgen.

Nieuwe maatregelen
Vandaag is het maandag. Ik heb net de persconferentie gehoord. Het wordt dus nog moeilijker. Het duurt nog langer. Heftig. Reden voor ons om nog meer te helpen. Het gaan nu even niet om winst maken. Geld verdienen. Als sociaal ondernemer is mij dat niet vreemd. Maar het voelt nu wel urgenter dan ooit. Ik help.

Help jij ook?
Dat kan heel eenvoudig: door precies hetzelfde uit te geven, maar op een net iets andere manier. KoopLokaal Doetinchem is een gratis platform voor alle ondernemers in Doetinchem. En voor jou een makkelijke manier om te bestellen en bezorgd te krijgen. Zo kun jij al helpen. Heb je niets nodig? En wil je toch helpen? Doneer dan. Ons binnenstad bedrijf zorgt ervoor dat jouw donatie besteed wordt aan degene die het het hardst nodig hebben.

Strijkstok
En er blijft helemaal niets aan de strijkstok hangen. Iedereen die bijdraagt en meewerkt aan KoopLokaal Doetinchem doet dat helemaal gratis. Of eigenlijk … wordt betaald omdat het heel goed voelt om anderen te helpen. Wie goed doet, goed ontmoet.

Hopelijk is dat wat wij overhouden aan deze crisis.

Geplaatst op

Tip: Maak dagaanbiedingen

Eén van de tips die we afgelopen week al mochten ontvangen is: post (dag)aanbiedingen via de social mediakanalen en de website. Zo creëer je meer bezoek aan de website, verkopen voor de ondernemer en een mooi voordeel voor de kopers. Dat zijn win-win oplossingen die we graag ontvangen als tips. Heb jij nog een tip voor ons? Laat het weten via [email protected].

Geplaatst op

Onder stoom en kokend water

In nauwe samenwerking met Binnenstad Bedrijf Doetinchem is KoopLokaal Doetinchem onder stoom en kokend water gerealiseerd. Is het dan nu af? Zeker niet. Komende weken gaan we steeds verbeteringen doorvoeren, waardoor eventuele kinderziektes opgelost worden en het gebruik steeds eenvoudiger en beter wordt.

Heb jij verbeter tips? Wij horen het graag! E-mail jouw tips aan [email protected]. Kijken wij of we er invulling aan kunnen geven. En dat koppelen we natuurlijk aan jou terug.

Geplaatst op

Lancering kooplokaaldoetinchem.nl

Na dagen en nachten keihard werken, is het dan zover: de website van KoopLokaal Doetinchem is live!!! Winkeliers en ondernemers uit de binnenstad van Doetinchem kunnen zich vanaf vandaag aanmelden. De aanmeldingen stromen al binnen (zie https://lnkd.in/eYzRvWT voor een actuele lijst van aanbieders). Doet u ook mee? Uw aanmelding wordt binnen één werkdag verwerkt. Daarna kunt u onbeperkt producten plaatsen en direct al verkopen! Of u nu winkelier bent of horecagelegenheid iedere ondernemer uit Doetinchem kan aansluiten. En, het is helemaal gratis.